Docent

Naast klarinet en directie studeerde Vincent van den Bijlaard ook theorie der muziek aan het Conservatorium Van Amsterdam, bij Lourens Stuifbergen, met als specialisatie algemene muziekleer en solfège/gehoortraining. Zijn afstuderen in 1994 resulteerde in een aanstelling aan zowel het Conservatorium als de Universiteit Van Amsterdam.

Als gastdocent bezocht hij verscheidene landen waaronder Hongarije en de Verenigde Staten. Hij is momenteel docent in de vakken algemene muziekleer, solfège/gehoortraining, harmonieleer/analyse, arrangeren en instrumentatie.

Hij is tevens componist en arrangeur. Zijn oeuvre omvat -naast kamermuziek- een veelheid aan composities en arrangementen voor symfonieorkest, blaasensembles en koor. Verscheidene daarvan zijn uitgegeven en op CD opgenomen. Ook is hij als vaste dirigent verbonden aan diverse orkesten, en hij vervult daarnaast regelmatig gastdirecties in binnen- en buitenland.

Het Groene Boekje voor de muzikant

Het Groene Boekje voor de muzikant mag zich, sinds zijn verschijning, internationaal in een warme belangstelling verheugen. (Doet ‘ie ook). Allerhande termen uit de wereld der muziek krijgen in de boekje een heldere en wetenschappelijk gefundeerde invulling, die dieper gaat dan de oppervlakkige kennis van menig muzikant.

Zeer duidelijk zijn niet alleen de verklaringen en geschiedkundige achtergronden, die bij de honderden trefwoorden gegeven worden, ook de verwijzingen naar de verwante onderwerpen en de tientallen verwijzingen naar de internationale muziekliteratuur maken dit lexicon tot een handzame leidraad.

Iedereen die, met dit boekje in de hand, door de wereld der muziek wandelt, zal voor altijd een nieuwe en verfrissende kijk op de muziek krijgen.

GOEDE REIS!

Te koop bij de betere muziekhandel en bij de uitgever:

Molenaar Edition
tel.:075-6286859